Redvelvet Cake
Wat cake je nou?
Deze cakemix heet natuurlijk Red Velvet vanwege de kleur. Maar de luxe smaak, structuur en look van deze cake maken dat hij de naam van rood fluweel mag dragen!
Recept: Voor een taart (doorsnede: 26-28 cm) of cakeblik: meng alle ingrediënten in een beslagkom. Mix 6-8 minuten tot een luchtig beslag. Bak de taart of cake in een voorverwarmde oven van in circa 45 minuten gaar. Cupcakes (20 stuks) bak deze in 20 minuten gaar in een oven op 180°C.
Tip: vullen/garneren met botercrème!
Cakemix: 500 gram
Water: 200 gram
Eieren: 150 gram (3 grote eieren)
Plantaardige olie 100ml
Inhoud: 500 gram
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, cacaopoeder (magere), rijsmiddelen: E500, E450, emulgatoren: E472b, E477, glucosestroop (gedroogd), kleurstoffen E172, E129, zout, sojameel, zout, verdikkingsmiddelen: E466, E415, aroma
Allergenen: gluten, tarwe, soja
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1613KJ / 385 kCal
Vetten: 1,6g
Verzadigde vetzuren: 1g
Koolhydraten: 86,8g
Suikers: 43,6g
Eiwitten: 4,7g
Vezels: 1,8g
Zout: 1,5g