Molen Vikorn
Wat brood je nou?
Een gezonde broodmix boordevol toegevoegde vitaminen zoals B1, B2, B12 en ijzer die je helpen je energie en bloedsomloop op peil te houden. Een verstandige en heerlijke keuze die je genoeg energie geeft om de dag mee door te komen!
Recept voor broodbakmachine
Broodmix: 500 gram
Water: 260 ml
Bakprogramma: standaard/basic
Recept voor in de oven
Meng 500 gram meel met 260ml water tot een samenhangende bal. Vergeet het bijgevoegde gistzakje niet in het deeg te mengen! Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 180-185 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen
Ingrediënten: tarwebloem, tarwegluten, zonnebloempitten, roggebloem [tarwe], lijnzaad, havervlokken, tarwezemelen, voorverstijfselde tarwebloem, sesamzaad, maïsgries, gejodeerd zout, gerstemoutextract, plantaardige olie (raapzaad), haverzemelen, gerstemoutmeel, aroma, zuurdesempoeder [rogge], gekaramelliseerde suiker, gistextract, meelverbeteraar ascorbinezuur, ijzer(II)sulfaat, enzym [tarwe], vitamine B1, B2, B12
Inhoud: 1kg - geschikt voor twee broden
Allergenen: gluten, tarwe, rogge, haver, mais, gerst
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1721KJ / 421 kCal
Vetten: 17,0g
Verzadigde vetzuren: 2,6g
Koolhydraten: 38g
Suikers: 6,2g
Eiwitten: 22,7g
Vezels: 9,6g
Zout: 1,52g