Appeltjesbrood
Wat brood je nou?
Zoet met een kruidig randje. Dankzij gedroogde appelstukjes en een vleugje kaneel heeft dit brood een lichtzoete smaak. Je zou hem het liefst direct uit de broodmachine eten. Een heerlijk alternatief voor appeltaart dat je wél elke dag kunt eten zonder schuldgevoel
Recept voor broodbakmachine
Broodmix: 500 gram
Water: 240 ml
Bakprogramma: licht
Recept voor in de oven
Meng 500 gram meel met 240ml water tot een samenhangende bal. Vergeet het bijgevoegde gistzakje niet in het deeg te mengen! Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 180-185 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen
Ingrediënten: Tarwebloem, gedroogde appelstukjes, kaneelsuiker (suiker, kaneel, invertstroop), droge gist, zout, dextrose, suiker, sojabloem, palmolie, tarwegluten, enzymen, gistextract.
Inhoud: 500 gram
Allergenen: gluten, tarwe, soja
Voedingswaarde: per 100 gram