Carrot Cake
Wat cake je nou?
Wortelen zijn goed voor je ogen toch? Vandaar dat je naar mijn Carrot Cake! Deze seizoenstopper past bij de kleur van de bladeren op straat. Serveertip: Op de bank met een kop thee en een kleedje!
Recept: Roer alle ingrediënten in 3-4 min met een mixer door elkaar. Voeg 125 gram geraspte wortel toe en eventueel 45 gram walnoten toe en meng alles goed erdoor heen. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160°C ongeveer in 30 tot 35 minuten.
Cakemix: 500 gram
Water: 215 gram
Olie: 25ml
Geraspte wortel 125 gram
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, plantaardieg olie, dextrose, zetmeel, eigeel, ei-eiwit, rijsmiddel: (E500, E450, E341) zout, kruiden, basterdsuiker, maltodextrine, E150a (caramel) weipoeder
Allergenen: gluten, tarwe, ei, melk
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1990KJ / 474 kCal
Vetten: 24,2g
Verzadigde vetzuren: 11,6g
Koolhydraten: 63g
Suikers: 59,1g
Eiwitten: 41,4g
Vezels: 0,0g
Zout: 0,0g