Citroen Cake
Wat cake je nou?
Zoet & zuur, fris & puur. Onze citroencake met mascarpone is daardoor een heerlijke cake voor tijdens de zomer!
Recept: Roer de boter luchtig m.b.v. een mixer voeg 2/3 deel van de cakemix toe, en daarna langzaam de eieren. Voeg nu de overgebleven cakemix toe ∙roer het geheel tot een glad en klontvrij beslag voeg eventueel iets water toe vul het ingevette bakblik met beslag. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160°C ongeveer een uur.
Cakemix: 500 gram
Boter: 250 gram
Water: 20ml
Eieren: 250 gram (5 grote eieren)
Inhoud: 500 gram
Ingrediënten: suiker, tarwebloem (gluten), droge vruchtenstukjes, tarwezetmeel, mascarpone, fructose, sojabloem, rijsmiddel (E450i, E500), emulgator (Mono- en diglyceriden van zetzuren, esters van mono- en diglyceriden, zouten van vetzuren), zout, verdikkingsmiddel (xanthaangom), melkeiwitten, zuurteregelaar (citraat), natuurlijke citroen
Allergenen: gluten, tarwe, soja, melk
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1613KJ / 381 kCal
Vetten: 4g
Verzadigde vetzuren: 2g
Koolhydraten: 78g
Suikers: 48g
Eiwitten: 5g
Vezels: 1g
Zout: 0,8g