Kruidkoek
Wat cake je nou?
Makkelijk, lekker en vertrouwd. Onze kruidkoekmix heeft alleen water en wat liefde nodig! Voor de variatie voeg je ca. 300 gram gewelde rozijnen, noten of studentenhaver toe.
Recept: Meng de kruidkoekmix en het water tot een glad, klontvrij beslag. Laat het beslag een half uur tot een uur rusten op een warme plaats, evt. afgedekt met een doek. Vul een ingevet cakeblik met het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven van 160°C, ongeveer 1 uur.
Cakemix: 500 gram
Water: 350 gram
Inhoud: 700 gram
Ingrediënten: suiker, tarwebloem, roggebloem, sojabloem, tarwezetmeel, koriander, invertstroop, rijsmiddelen (E500; E450), gebrande suiker, kleurstof E150c, E150d, bakkerszout, emulgatoren (E481; E322 [soja]), stabilisator E412, meelverbeteraar E300, tarwemoutmeel, enzymen, specerijen
Allergenen: gluten, tarwe, rogge, soja, koriander
Voedingswaarde:
Energie: 1539KJ / 364 kCal
Vetten: 1,4g
Verzadigde vetzuren: 0,5g
Koolhydraten: 81,2g
Suikers: 47g
Eiwitten: 6g
Vezels: 1,7g
Zout: 7,5g