Witbrood
Wat brood je nou?
Zin in een klassieke witte boterham met pindakaas? Of perfecte toast met jam voor op een luie zondag? Wat je ook zoekt, de witte broodmix van de Wijchense Molen is de perfecte basis voor een heerlijk wit brood.
Tip: Ook voor witte bolletjes of worstenbroodjes is deze mix zeer geschikt!
Recept voor broodbakmachine
Broodmix: 500 gram
Water: 260 - 275 ml
Olie: 20 ml
Bakprogramma: standaard/basic
Recept voor in de oven
Meng 500 gram meel met 260-275ml water en 20 ml olie tot een samenhangende bal. Vergeet het bijgevoegde gistzakje niet in het deeg te mengen! Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 180-185 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen
Ingrediënten: tarwebloem (gluten), bakkerszout, droge bakkersgist, suiker , veldbonenmeel, sojabloem, palmolie, enzymen, dextrose, gistextract
Inhoud: 1kg - geschikt voor twee broden
Allergenen: gluten, tarwe, veldbonenmeel, soja
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1789KJ / 428 kCal
Vetten: 19,7g
Verzadigde vetzuren: 3,4g
Koolhydraten: 33,9g
Suikers: 9,6g
Eiwitten: 25,2g
Vezels: 9,6g
Zout: 1,45g