Vorige Artikel 12 van 21 Volgende

Speltbrood

€ 4,25 (inclusief btw)

Wat brood je nou? 

Spelt is een andere graansoort en smaakt nootachtig en lichtzoet. Daarnaast is speltbrood zachter qua structuur. Fijn voor de afwisseling dus! Daarnaast is deze mix 100% spelt. Ideaal voor iedereen die minder goed tegen tarwe kan.

 


 

Recept voor broodbakmachine

Broodmix:                           500 gram
Water:                                 260 - 300 ml
Olie:                                     40 ml
bakprogramma:                 standaard/basic


 

Recept voor in de oven

Meng 500 gram meel met 260- 300ml water en 40 ml olie tot een samenhangende bal. Vergeet het bijgevoegde gistzakje niet in het deeg te mengen! Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen

 


 

Ingrediënten: speltbloem, speltvolkorenmeel, droge gist, bakkerszout, speltverbeteraar.

Inhoud: 1kg - geschikt voor twee broden

Allergenen: gluten spelt

Voedingswaarde: per 100 gram
 

© 2018 - 2023 Wijchense Molen Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel