Bitterkoekjes Cake
Wat cake je nou?
Bitterkoekjes Cake met Amaretto-smaak. Deze cake verrast door de zachte ondertoon van Amaretto en de echte bitterkoekjes. Een must have voor iedere liefhebber van oud Hollands gebak!
Recept: Roer de boter luchtig m.b.v. een mixer voeg 2/3 deel van de cakemix toe, en daarna langzaam de eieren. Voeg nu de overgebleven cakemix toe ∙roer het geheel tot een glad en klontvrij beslag voeg eventueel iets water toe vul het ingevette bakblik met beslag. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160°C ongeveer een uur.
Cakemix: 500 gram
Boter: 250 gram
Water: 15ml
Eieren: 250 gram (5 grote eieren)
Inhoud: 500 gram
Ingrediënten: suiker, tarwebloem, gebroken amandel, bitterkoekjes, lupinemeel tarwezetmeel, sojabloem, rijsmiddel (E450i, E500), verdikkingsmiddel (E415), emulgator (E471), aroma, zout.
Allergenen: Gluten, tarwe, ei, soja, noten, lupine
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1626KJ / 387 kCal
Vetten: 4g
Verzadigde vetzuren: 1g
Koolhydraten: 79g
Suikers: 48g
Eiwitten: 7g
Vezels: 2g
Zout: 1,2g