Zonnebloembrood
Wat brood je nou?
Dit heerlijke brood zit tjokvol met zomerse zonnebloempitten. Deze pitten zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren en zorgen dankzij hun pittige smaak ook net voor dat beetje extra pit in je brood!erk. Al zou molenaar Jeroen dit niet zo noemen!
Recept voor broodbakmachine
Broodmix: 500 gram
Water: 250 - 265 gram
Olie: 20 ml
Bakprogramma: standaard/basic
Recept voor in de oven
Meng 500 gram meel met 250-265ml water en 20 ml olie tot een samenhangende bal. Vergeet het bijgevoegde gistzakje niet in het deeg te mengen! Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen
Ingrediënten: tarwebloem, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, droge bakkersgist, broodzout, tarwegluten, sesamzaad, roggebloem, sojazemelen, plantaardige olie (raapzaad), emulgator: E471, sojabloem, rogge zuurdesem, gerstemoutmeel, enzymen (tarwe) meelverbeteraar (ascorbinezuur)
Inhoud: 1kg - geschikt voor twee broden
Allergenen: gluten, tarwe, gerst, rogge, soja, sesamzaad
Voedingswaarde: per 100 gram
Energie: 1847KJ / 443 kCal
Vetten: 23,67g
Verzadigde vetzuren: 3,6g
Koolhydraten: 27,3g
Suikers: 6,9g
Eiwitten: 25,7g
Vezels: 10,1g
Zout: 1,59g